SMAK OCH TON består av flera olika ingredienser som vävs samman under en kväll. Tre unika kvällar skapar en triptyk, en för 1500 talet, en för 1600 talet och en för 1700 talet. Varje kväll börjar med en föreställning som består av berättelser om människor som levde sina liv och skapade förutsättningarna för våra. Med bilder och musik från varje sekel levandegör ensemblen kulturen och livet under varje århundrade. Efter föreställningen fortsätter kvällen med en måltid tillredd med traditionella råvaror på ett modernt sätt.

På borden står det mat och dryck för festliga tillfällen men också mer vardaglig mat.

 

Alla instrument som används är s.k. tidstrogna.

Musikerna är alla experter på historisk uppförandepraxis.

 

Musik

Gambisten Markus Junby har valt musiken till kvällen. Det är musik som vi vet spelats i Stockholm men också musik hämtad från andra platser runt om i Europa.  All musik framförs på tidstrogna instrument med sina speciella klanger.

 

Ord och bild

Kulturhistorikern och författaren Katarina Schoerner Carr står för text och bild under kvällen. En av Katarinas styrkor är att skapa magi genom att med ord och bilder levandegöra historiska personer och händelser.

 

Mat

Örjan Klein har lång erfarenhet av att laga mat i olika stilar och sammanhang. Han har bl.a. en stjärna i Guide Michelin, har skrivit ett flertal böcker om matlagning och han har medverkat i Svensk television. Örjan var med och startade Restaurangakademin. Med stor passion skapar han kvällens buffé av både festlig och vardaglig mat med historiska smaker.

För mer information se www.smakoton.se